top of page

Ontdekken hoe het werkt.

  • Gülsen Atakli
  • 13 sep 2017
  • 2 minuten om te lezen

Airblock Drone

Airblock is de modulaire en programmeerbare drone, die makkelijk en eenvoudig in elkaar te zetten is. Er is 1 hoofdmodule en 6 dynamische modules. Het is Plug & Play door magnetische connectoren voor coole creaties en oneindig veel plezier. De Airblock is te bedienen en te programmeren via de Makeblock App.

De onderdelen zijn gemaakt van licht plastic schuimplastic. De rotorbladen zijn beschermd en de modules zijn gemaakt van een zacht, maar stevig materiaal om schade aan muren en meubels te voorkomen wanneer binnen wordt gespeeld.

Met de Airblock kan je een drone, hovercraft of andere systemen bouwen.

Er is geen programmeerervaring vereist: programmeer met grafische blokken via de App.

Makebock App is voor zowel IOS als Android, beide worden ondersteund. De Airblock is afstandbestuurbaar via Bluetooth en ook eenvoudig te bedienen met joysticks via de App.

Er is wel een minpunt: De batterij gaat gemiddeld 9 minuten mee.

Hoe kan je een Airblock (drone) inzetten in het onderwijs?

* Zelf een drone maken:

De leerlingen leren alles over zwaartekracht, rotoren, gewicht en motertjes. De leerlingen moeten inschatten, meten en berekenen.

* Leren programmeren:

De leerlingen leren programmeren met grafische blokken via de Makeblock App. Het is laagdrempelig, de leerlingen hoeven geen programmeer ervaring te hebben.

Vrije spelen is ook mogelijk. Door ermee te experimenteren kan je de besturing van de Airblock onder controle houden.

* De omgeving van de school in kaart brengen:

Door middel van een drone met camera kun je op een efficiënte en goedkope manier omgevingen in en om school in beeld brengen. Heel goed toepasbaar binnen Aardrijkskunde.

* Ruimtelijk inzicht vergroten:

Veel leerlingen vinden het lastig om een bouwsel van blokken van verschillende kanten te bekijken en deze in kaart te brengen. Dit geld ook voor gebouwen in en om het schoolgebouw.

* Discussiëren over drones in de klas:

Drones komen veelvuldig in het nieuws, omdat er veel discussie over bestaat: - is het verantwoord dat we altijd gefilmd kunnen worden vanuit elke locatie?

- mogen drones gebruikt worden om groepen mensen te volgen?

- wat denken we van de drones die gebruikt worden om oorlog te voeren? Door zelf met een drone te werken kun je het onderwerp nog ‘echter’ maken, en dus ook direct beter te begrijpen voor leerlingen.

 
 
 

Comments


Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page